Despre noi

HomeFest este un proiect inițiat de lorgean theatre, marca homemade culture.


lorgean theatre transpune teatrul și art performance-ul în spațiul privat și locuit. Este o formă de teatru comunitar, independent, desfășurat în spații domestice, care vizează crearea și consolidarea legăturilor sociale. Ne propunem să reinterpretăm și să personalizăm instituția teatrului pentru că, din punctul nostru de vedere, audiența este la fel de importantă ca reprezentația în sine.

Abordarea noastră față de actul artistic este una prietenoasă, apropiată, nepretinzând niciodată că oferim Arta cu A mare. Ne propunem la propriu să aducem cultura în casele oamenilor. În acest fel, lorgean theatre oferă atât publicului, cât și actorilor/performeri o experiență remarcabilă, neîntâlnită în alte spații dramatice.

lorgean theatre este prezent în peisajul cultural românesc din decembrie 2008. În cei peste cinci ani de existență a găzduit mai bine de 25 piese de teatru și performance-uri, cu peste 75 reprezentații. Peste 1000 de spectatori au trecut pragul garsonierei care găzduiește lorgean theatre, iar din 2012 în alte 11 apartamente.


Echipa HomeFest 2016

Jean-Lorin este scriitor și dramaturg. A publicat câteva cărți de literatură și una despre lorgean theatre, teatrul pe care l-a deschis în propria garsonieră din 2008. S-a specializat în răspândirea culturii de casă pe care o recomandă cu încredere tuturor în doze regulate, sub atenta supraveghere a actorilor.

Ana este un om de bază la HomeFest, pasionată fiind de cinematografie. Își îndreaptă eforturile înspre proiecte sociale și comunitar-artistice. Printre multe alte îndeletniciri, momentan își face doctoratul despre erotismul din cinema și efectele psihologice asupra spectatorilor.

Cristina a întâmpinat publicul și a dirijat evenimente marca lorgean theatre din 2008 până în prezent, a aplaudat și studiat artele spectacolului în Franța și Belgia, a dat o mână de ajutor festivalului Temps d’images din Cluj timp de trei ani și se simte cel mai acasă în trenuri, avioane și mașini mari și mici.

Livia a interacționat cu lorgean theatre mai întîi în calitate de spectator, apoi de gazdă pentru patru spectacole la ea acasă. Evident că i-a plăcut, de vreme ce face din nou parte din echipă. În rest, s-a desășurat organizatoric în multe proiecte culturale și de altă natură.

Andrea și-a dorit demult să participe în calitate de spectator la una dintre piesele de teatru lorgean theatre, mai mult oprind-o hoarding-ul pentru cărți. Dublurile au ajutat-o în această aventură, devenind între timp dublura spectatorului care iubește HomeFest în culori, de doi ani.

foto echipa

În fotografie, Andrea, Livia, Cristina, Lorin și Ana, pe canapeaua lorgean theatre & homemade culture.

 

Reclame