HomeFest 2016

HomeFest este primul festival artistic care se desfășoară în case și apartamente. Dacă primăriile se ocupă de fațade, noi vă propunem reabilitări interioare prin piese de teatru, dans contemporan, filme, workshop-uri și concerte. Începând cu 2014, HomeFest aduce arta în spațiul domestic, transformă sufragerii și dormitoare în scene, oferă un bun prilej de a vă întâlni vecinii și în altă parte decât pe scara blocului sau la piață. HomeFest înseamnă cultură de casă!

Ce presupune HomeFest, mai concret?

Spectatorii au o experiență culturală inedită chiar în blocul în care locuiesc sau în apropiere. Între public și artiști se stabilește o legatură mai directă decât în spațiile de joc obișnuite, iar spectatorii, vecinii și invitații lor au ocazia de a interacționa și de a se raporta mai strâns la cartierul și blocul din care fac parte. Spațiile sunt puse la dispoziție de persoanele care vor să găzduiască spectacolele și să își transforme temporar spațiul de locuit într-unul deschis artei. Acestor persoane noi le spunem “operatori domestici culturali”, ceea ce înseamnă că sunt niște gazde minunate (și speciale).

HomeFest este un proiect inițiat de lorgean theatre, marca homemade culture.

A treia ediție a festivalului va avea loc în martie 2016 și este finanțată de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Detalii despre edițiile anterioare, aici.

Reclame