Sunday Docs

Duminică, 20 martie, vă invităm la o zi de film despre locuire. De la ora 13:00 la ora 19:00, vedem și discutăm cele șapte episoade ale serialului Bucharest Housing Stories, iar de la 19:00, ne uităm la Common Ground. Ziua de film va avea loc la Colivia, unde ne găzduiește Daniel.

Bucharest Housing Stories

BHSBucharest Housing Stories este un serial de tip web documentar produs de Asociaţia VIRA şi care abordează diversitatea experienței de locuire din București și imprejurimi. Este constituit din șapte episoade axate pe diferite tipuri de spații – blocuri construite în perioada socialistă, noi ansambluri rezidențiale, zone de tip „ghetou”, cămine studențesti, spaţii publice (locuirea „în aer liber”), fostele case naționalizate și cele din zona periurbană. Accentul este pus pe diversitatea experiențelor de vecinătate sau de rutină și pe relațiile cu spațiul locativ dezvoltate de persoane cu profiluri diverse. Întregul serial urmăreşte 21 de personaje.

 

Common Ground

common groundFilmul urmărește viața unui bloc de locuințe din București, martor autentic al consecințelor sociale și economice ale societății românești în tranziție, și evocă poveștile care au animat viețile locuitorilor blocului, majoritatea proprietari. În această invitație de a “intra”, publicul descoperă personajele și poveștile lor, stilurile lor de viață, decorurile lor, dar și viețile lor de zi cu zi, ca proprietari: facturi de plătit, țevi de reparat, un administrator mafioso, vecini zgomotoși, rețele de solidaritate în dezvoltare.

De Anne Schiltz și Charlotte Gregoire

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: