Austrian Homemade Culture: FAMILY Dreaming & Lucid VITA

Festivalul se va deschide marți, 15 martie, cu cultură de casă austrică, prezentată în întâlnirea bucureșteană dintre două performance-uri de Maria Hera și Thanh Hoa Luong, sub acoperișul FAMILY Dreaming & Lucid VITA.

În performance-ul Lucid Dreaming, Mara Hera se ocupă, într-un stil ludic, de vise și realitate, de subconștient și reprimare, dar și de posibilitatea de a le transcende. Titlul face referire la albumul Lucid Dreams al label-ului britanic ambiental em:t, care va fi folosit în performance.

Maria Hera este artist media și trăiește în Viena. Lucrările sale artistice se concentrază pe spații interioare și exterioare, pe sine și celălalt, individ și comunitate, precum și pe relațiile și legăturile dintre ele. Tehnicile pe care le folosește includ colaj, fotografie, street-art și performance. Procesul creativ, materialul și circumstanțele trăirii și ale creației fac parte din corpul lucrărilor ei artistice, pe care adesea le prezintă ca work in progress, documentări sau workshopuri. Mai multe informații despre Maria Hera sunt disponibile și aici.

12544228_10206912200996418_1220884576_o       12557708_10206912199796388_332852673_o

FAMILY VITA este o lectură performativă în care Thanh Hoa Luong propune o interacțiune cu povești familiale din trecut și cu feedback-ul lor în prezent și viitor. Este un spectacol fără corpurile trecutului, dar cu istoria lor înscrisă în sinele corporal al performerului, văzut ca acțiune și flow, un spectacol în care limbajul corporal ghidat de memorie este însoțit de voci care vin ca feedback-uri din viitor. Mai multe informații (vizuale) despre Tahnah Hoa Luong și arta ei puteți afla aici.

Întâlnirea performativă dintre Maria Hera și Thanh Hoa Luong va avea loc la HomeFest marți, 15 martie, într-un bloc din zona Ștefan cel Mare. Spectacolul este organizat cu sprijinul Forumului Cultural Austriac.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: